Έκτακτες ανακοινώσεις από Σταϊκούρα και Χαρδαλιά σήμερα - Ενόψει lockdown

Έκτακτες ανακοινώσεις από Σταϊκούρα και Χαρδαλιά σήμερα - Ενόψει lockdown Facebook Twitter
Έκτακτες ανακοινώσεις από Μητσοτάκη, Τσιόδρα, Σταϊκούρα και Χαρδαλιά σήμερα - Εν όψει lockdown (Eurokinissi)
0

Σε λιγότερο από μία ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα νέα έκτακτα μέτρα για το δεύτερο lockdown, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μετά τις ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στις 15:00 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από το Υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για την επέκταση, τη διεύρυνση, τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση του πακέτου στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Τα μέτρα από το οικονομικό επιτελείο, θα έχουν ως οδηγό τέσσερις άξονες: τον εργαζόμενο, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και τη μείωση των ενοικίων.

Το υφιστάμενο πακέτο μέτρων, όπως είπε, θα ενισχυθεί, ώστε να επεκταθούν οι αναστολές συμβάσεων, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, η «επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και 5», τα εργαλεία παροχής ρευστότητας, αλλά και οι αναστολές (σε βάθος χρόνου) φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών.

Παράλληλα, θα επεκταθούν και οι υποχρεωτικές μειώσεις ενοικίων και θα υπάρξουν πρόσθετες πρωτοβουλίες για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων, στις 18:00, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM