Πολύ περισσότερα θα είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού αν δεν ληφθούν ισχυρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, προειδοποίησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, στο OPEN TV.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε πως τα κρούσματα θα δεκαπλασιαστούν σε 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

 

«Με βάση τις τιμές που καταγράφονται στα λύματα της πόλης τις τελευταίες δύο μέρες, σημαίνει ότι, αν δε παρθούν δραστικά μέτρα τόσο από την Πολιτεία όσο και από όλους μας να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, τότε σε 15 μέρες με τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε σήμερα ίσως δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη, φτάνοντας τις 4.000», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ.

 

Την ίδια ώρα, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολη η ιχνηλάτηση γιατί τα κρούσματα πλέον είναι πάρα πολλά και τόνισε: «Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό δεν θα αντέξουμε. Έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εισαγωγές».

 

Μάλιστα, ανέφερε πως σαφώς και υπάρχει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όμως στα λεωφορεία υπάρχουν παράθυρα και αλλάζει ο αέρας, ενώ στα μπαρ που είναι κλειστοί οι χώροι αυτό δεν συμβαίνει. Επίσης, τόνισε πως ο ιός αποδεδειγμένα κολλάει πολύ λιγότερο όταν φοράμε μάσκα.

 

Η κυρία Γκάγκα έκανε έκκληση να προσέχουμε όλοι, ανεξάρτητα από την ηλικία μας, καθώς και οι μικρότεροι σε ηλικία αρρωσταίνουν, όπως χαρακτηριστικά είπε. Τέλος, χαρακτήρισε ως «δικαιολογημένο» τον θυμό του κόσμου, καθώς όπως είπε «δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολίτη».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr