Νέα καταδίκη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη: Στη φυλακή αν δεν πληρώσουν 20.000€

Νέα καταδίκη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη: Στη φυλακή αν δεν πληρώσουν 20.000€ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 

Η έδρα έκρινε ένοχο και τον πρώτο ξάδελφο του πρώην υπουργού, τον Νίκο Ζήγρα για το ίδιο αδίκημα και επέβαλε σε κάθε έναν από τους τρεις τους ποινή κάθειρξης έξι ετών και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή. Η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο του 1998 στο οποίο βρέθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα άγνωστης προέλευσης που, σύμφωνα στη συνέχεια είχαν μεταφερθεί σε λογαριασμούς του Νίκου Ζηγρα και της Βίκυς Σταμάτη.

Εν τέλει, το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός 10 ημερών και με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή» σχολίασε ο συνήγορος του Γιάννης Παγορόπουλος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» υποστήριξε από την πλευρά του ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

«Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» είπε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM