Μείωση ωραρίου στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 12.30 π.μ εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Μείωση ωραρίου στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 12.30 π.μ εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι Facebook Twitter
Μείωση ωραρίου στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 12.30 π.μ εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι (Eurokinissi)
0

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Τσακρής έκανε λόγο για τη μείωση ωραρίου στην εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 12.30 τη νύχτα και αύξηση της τηλεργασίας.

Ήδη νωρίτερα ανακοινώθηκε η παράταση της τηλεργασίας στην περιφέρεια Αττικής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν κρυώσει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση της επιδημίας» δήλωσε ο κ. Τσακρής.

«Η πανδημία έχει και γεωγραφικά χαρακτηριστικά στο πώς επεκτείνεται -για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο πως νομοί της χώρας όπως η Ευρυτανία ή η Φωκίδα παραμένουν στην πράσινη ζώνη, καθώς έχει να κάνει στο πόσο απομονωμένη είναι η κάθε περιοχή γεωγραφικά- κι αυτό σίγουρα πρέπει να το λάβουμε υπ' όψιν μας όταν παίρνουμε κάποια μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επισήμανε πως τα μέτρα θα εξετασθούν από την αρμόδια Επιτροπή, ίσως και σήμερα ή τις προσεχείς ημέρες.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής των μέτρων τις ερχόμενες εβδομάδες.

Υπενθύμισε δε, ότι η χρήση μάσκας είναι το σημαντικότερο εργαλείο σήμερα, κάτι που πρέπει να αντιληφθούν οι πολίτες, όπως τόνισε.

Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας της χώρας έχουν ταβάνι, όσο και αν αυξηθούν οι κλίνες στις ΜΕΘ το σύστημα δεν θα αντέξει με μία συνεχή αύξηση των κρουσμάτων, επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ