Κορωνοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις για την Βόρεια Ελλάδα στις 19:00 από τον Χαρδαλιά

Κορωνοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις για την Βόρεια Ελλάδα στις 19:00 από τον Χαρδαλιά Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις για την Βόρεια Ελλάδα από τον Χαρδαλιά (Eurokinissi)
0

Έκτακτες ανακοινώσεις σήμερα στις 19:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ό,τι σήμερα θα ανακοινωθεί αριθμός ρεκόρ των νέων κρουσμάτων στη χώρα, υπερβαίνοντας τα 667 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε πως είναι πιθανή μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σήμερα.

«Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα. Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή. Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας», γράφει μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Όπως τονίζει, χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο, ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. «Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ιωάννινα και η Καστοριά είναι πιθανό να ανέβουν στο κόκκινο από το πορτοκαλί επίπεδο υγειονομικού συναγερμού, ενώ το πρωί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προανήγγειλε την αναβάθμιση και της Θεσσαλονίκης από το κίτρινο στο πορτοκαλί, προειδοποιώντας ότι αν δεν φέρουν αποτέλεσμα τα μέτρα είναι πιθανό το lockdown.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ