NATO: Συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για μηχανισμό αποκλιμάκωσης - Η ανάρτηση Στόλτενμπεργκ

NATO: Συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για μηχανισμό αποκλιμάκωσης - Η ανάρτηση Στόλτενμπεργκ Facebook Twitter
Eurokinissi/ΓΕΝ
0

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στη δημιουργία μηχανισμού αποφυγής θερμών επεισοδίων στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το NATO στην επίσημη ιστοσελίδα του. 

Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα.  Οι τεχνικές συνομιλίες αποσυμπίεσης, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ήταν μια πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ύστερα από υψηλού επιπέδου επαφές με Ελλάδα και Τουρκία.

Το γεγονός χαιρέτισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ με ανάρτησή του στο Twitter. 

Στην ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας του NATO χαιρετά τη δημιουργία του μηχανισμού για τη μείωση του ρίσκου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ο μηχανισμός επετεύχθη μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης Ελλάδας και Τουρκίας και σημείωσε πως «παραμένει σε επαφή και με τους δύο συμμάχους». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM