Κορωνοϊός: Σε ποια περίπτωση θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία - Το όριο στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Σε ποια περίπτωση θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία - Το όριο στις ΜΕΘ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τον διπλασιασμό των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχει θέσει ως όριο «συναγερμού» το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα η καθηγήτρια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στις ΜΕΘ είναι 73 και αν φτάσουν τους 150, τα τακτικά χειρουργεία θα σταματήσουν.

H κυρία Κοτανίδου επεσήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια μονάδων εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό που θα νοσήσουν βαριά, ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αυξηθούν οι ΜΕΘ μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Βουλής, αλλά οι διαδικασίες θέλουν κάποιο χρόνο.

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι πιέζεται πάρα πολύ η Αττική. Προσπαθούμε να εκτονώσουμε το πρόβλημα μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθηθούμε όλοι», κατέληξε η καθηγήτρια.

Μητσοτάκης: Οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους

Σε διάγγελμά του το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο εθνικό σύστημα υγείας και την πίεση που δέχεται λέγοντας ότι:

«Από 557 κλίνες ΜΕΘ πέρυσι έχει σχεδόν 1.000 τώρα. Και αποθέματα υγειονομικών υλικών με ορίζοντα μηνών. Προσλάβαμε περίπου 6.200 νέους νοσηλευτές και γιατρούς, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν μόνιμα στο ΕΣΥ. Πολλαπλασιάσαμε τα ημερήσια τεστ. Ενώ είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη που διαθέτουμε τα καινούργια rapid test αντιγόνων.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό μας προσωπικό δεν δίνουν την μάχη μόνο με τον κορωνοϊό, αλλά και με όλες τις άλλες αρρώστιες ή τα ατυχήματα. Και επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους. Και φυσικά ενισχύονται διαρκώς. Σε λίγο θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Εντατικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με 50 ακόμη κρεβάτια. Και έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, που θα προσθέσει στο Σύστημα άλλες 174 κλίνες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM