Άγνωστες πτυχές της ζωής του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ηλικία 83 ετών μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, ήλθαν σήμερα στο φως, πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης.

 

Για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα είχαν κριθεί ένοχοι δυο άντρες με καταγωγή από την Ρουμανία, ηλικίας 30 και 33 ετών, αντίστοιχα. Συγεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016, τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

 

Έξι χρόνια μετά την δολοφονία, οι καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό ως δολοφόνοι του, κάθισαν εκ νέου στο εδώλιο, αυτή τη φορά στο Εφετείο. Οι δυο άντρες αρνήθηκαν για μια ακόμη φορά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με τον έναν εξ αυτών να υποστηρίζει ότι δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό στον τόπο του εγκλήματος δηλαδή στο διαμέρισμα του συγγραφέα στη Κυψέλη. 

 

Σύμφωνα με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, ο οποίος ήταν και φίλος του Μένη Κουμανταρέα, ο συγγραφέας είχε συνάψει σχέση με τον κατηγορούμενο, τον οποίο ενίσχυε και οικονομικά.

 

Ο μάρτυρας υποστήριξε επίσης ότι το θύμα έδινε χρήματα σε διάφορα πρόσωπα γιατί ένιωθε πως ο ίδιος ήταν ευνοημένος και έπρεπε να βοηθήσει.

 

Επιπλέον είπε ότι έβλεπε τακτικά το θύμα αλλά και τον κατηγορούμενο, με τους οποίους γευμάτιζε συχνά.

 

Περιγράφοντας το είδος της σχέσης που είχαν οι δυο άνδρες – θύμα και κατηγορούμενος - δεδομένης της διαφοράς ηλικίας, ο μάρτυρας κατέθεσε: «Ο Κουμανταρέας ήταν γκέι. Είχαν σχέση όχι μόνο σεξουαλική – ερωτική αλλά και πνευματική. Του έδινε χρήματα όταν τον συναντούσε. Ο κατηγορούμενος εξομολογούνταν στο Μένη τα προβλήματά του. Νομίζω ότι είχε γνωρίσει και την αδελφή του».

 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα κατηγορούμενος και θύμα είχαν πολλές φορές διαξιφισμούς. «Ο Μένης μου είχε πει ότι του τηλεφωνούσε ο κατηγορούμενος συνέχεια και του ζητούσε χρήματα και πως δεν ήξερε τι να κάνει. Του είπα να σταματήσει να τον συναντά».

 

Για το βράδυ της δολοφονίας υποστήριξε ότι είδε τον συγγραφέα, λέγοντας: «Είχαμε συναντηθεί στις 8 το βράδυ για φαγητό κοντά στο σπίτι του. Εκεί ο Μένης μου είπε ότι είχε κάποια συνάντηση μετά, έλαβε τηλεφώνημα αλλά δεν ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Μου είπε ότι θα ανέβαινε για λίγο στο σπίτι του για να πάρει τα φάρμακά του, ήταν άρρωστος έπασχε από καρκίνο. Την επόμενη εβδομάδα θα έμπαινε στο νοσοκομείο και δεν ήξερε αν θα έβγαινε... Ανέβηκε αλλά καθυστερούσε και εγώ ανησύχησα. Του τηλεφωνούσα αλλά δεν απαντούσε...».

 

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις προσπάθειές του να βρει κλειδιά από το διαμέρισμα του Μένη Κουμανταρέα από συγγενικά του πρόσωπα και περιέγραψε τα όσα είδε όταν ο ίδιος με ένα συγγενή του θύματος μπήκαν στο σπίτι της οδού Ζακύνθου: «Μόλις ανοίξαμε την πόρτα καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι είχε γίνει. Οι ντουλάπες ήταν ανοιχτές. Ο Μένης ήταν στο κρεβάτι νεκρός ανάσκελα, είχε αίματα στο πρόσωπο, στα χέρια».

 

Κλείνοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο πρώτος κατηγορούμενος θα έφτανε σε ένα τέτοιο σημείο, όχι να σκοτώσει, όπως είπε, αλλά ακόμη και να σπρώξει έναν άνθρωπο στα 83 του, έναν άνθρωπο, ο οποίος τον είχε βοηθήσει τόσες πολλές φορές.

 

«Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα. Περίμενε με το συγκατηγορούμενό του τέσσερις ώρες στο ισόγειο της πολυκατοικίας για να γυρίσει ο Μένης. Πράγμα που σημαίνει ότι το είχαν υπολογίσει. Οι δυο κατηγορούμενοι συναντήθηκαν και σχεδίασαν πώς θα επιτεθούν...», ανέφερε ο μάρτυρας.

 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr