Πέτσας: Αν χρειαστεί, θα λάβουμε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Πέτσας: Αν χρειαστεί, θα λάβουμε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Πέτσας: Αν χρειαστεί, θα λάβουμε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, στην περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας στην Αττική, ο εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Πέτσας ανέφερε πως «Αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα για να μην κινδυνέψει η ανθρώπινη ζωή, θα το κάνουμε».

Σημείωσε δε ότι η αυτή την στιγμή η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Αττική,  με τα επιπλέον μέτρα να είναι στο τραπέζι σε τοπικό επίπεδο, αν χρειαστεί.

«Η περίπτωση της Αθήνας είναι πιο δύσκολη λόγω του οικιστικού συμπλέγματος και θέλει πολλή προσοχή», υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τουλάχιστον προς το παρόν.

»Αν μας ενδιαφέρει να δούμε πως εξελίσσεται η πανδημία στους ευάλωτους και στις ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέφερε τίποτα σε έναν ηλικιωμένο η απαγόρευση κυκλοφορίας τις πρώτες πρωινές ώρες».

Σημείωσε δε πως, «Οι εκτιμήσεις των μοντέλων είναι μέσα στην απουσία μέτρων, που θα περιόριζαν την καμπύλη των κρουσμάτων, εμείς παίρνουμε μέτρα για να τιθασεύσουμε την καμπύλη. Θυμίζω ότι η πρόβλεψη για τον Δεκαπενταύγουστο και τέλος Αυγούστου ήταν ότι θα είχαμε ξεπεράσει τα 500 κρούσματα, κι αυτό δεν συνέβη. Όμως πρέπει να κατεβάσουμε τα κρούσματα κάτω από τα 300 γιατί θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις μάσκες, τόνισε ότι έχει αποδειχθεί πως είναι ένα σημαντικό εργαλείο κι «όσο μπορούμε περισσότερο, καλό θα ήταν να κάνουμε χρήση».

Διευκρίνισε δε, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Ερωτηθείς για το κατά πόσο θα άντεχε η οικονομία ένα δεύτερο lockdown, ανέφερε πως «δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ οικονομίας και υγείας, αυτό είναι ψευτοδίλημμά».

Απο Δευτέρα σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στην Αττική

 

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου τίθενται σε ισχύ νέα έκτακτα μέτρα στην Αττική.

 

Αναλυτικότερα:

- Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.
- Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους
- Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους
- Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες
- Θεσπίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.
- Προβλέπεται κλιμακωτή μετάβαση των δημοσίων υπαλλήλων προς τις εργασίες τους, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.
- Θεσπίζεται ευελιξία κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σε 4 κύματα, εντός 2ώρου από την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

-Συστήνεται στους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, για τις επόμενες 14 ημέρες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.

-Διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM