Πρύτανης ΕΚΠΑ: Πιθανή αύξηση κρουσμάτων λόγω των σχολείων- Τι παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Πιθανή αύξηση κρουσμάτων λόγω των σχολείων- Τι παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πιθανή θεωρεί την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω του ανοίγματος των σχολείων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Αύριο, Δευτέρα, οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, για μια εντελώς διαφορετική σχολική χρονιά, με μάσκες μεταξύ άλλων μέτρων και πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις εντοπισμού κρουσμάτων. «Η διεθνής εμπειρία από το άνοιγμα των σχολείων έδειξε ότι τα παιδιά μπορούν να τηρούν τα μέτρα, αν τους παρουσιαστούν με απλό και κατανοητό τρόπο», δήλωσε ο κ. Δημόπουλος στο Open, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπήρξε μαγική λύση για το άνοιγμα των σχολείων. Είδαμε ότι υπήρξε μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων. Η εμπειρία μέχρι σήμερα από ευρωπαϊκά κράτη δείχνει ότι είναι μια κατάσταση διαχειρίσιμη», εξήγησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα αύξησης κρουσμάτων στην Ελλάδα με το άνοιγμα των σχολείων, απάντησε: «Αυτό φαίνεται από τα ευρωπαϊκά κράτη. Αλλά η συνεισφορά του ανοίγματος των σχολείων στην επιδείνωση της κατάστασης με τον κορωνοϊό δεν είναι αυτή που αναμέναμε, τουλάχιστον σε κράτη της δυτικής Ευρώπης».

Αυξημένος κίνδυνος σε εργοστάσια τροφίμων

Σε ό,τι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, μετά την πτωτική τάση που είχε προηγηθεί, ο κ. Δημόπουλος εξήγησε ότι αυτό οφείλεται επειδή υπήρξε σημαντική εξάπλωση του ιού σε εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων.

«Αυτά τα εργοστάσια έχουν πολύ αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης δεδομένων των συνθηκών- χαμηλές θερμοκρασίες, υγρασία, εργαζόμενοι ο ένας δίπλα στον άλλο. Επίσης, συνήθως κατοικούν σε χωριά πέριξ του εργοστασίου και μετακινούνται μαζί και έτσι διευκολύνεται η διασπορά τοπικές κοινωνίες», ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM