Ενισχύεται με ομάδες κρούσης ο Έβρος, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές

Ενισχύεται με ομάδες κρούσης ο Έβρος, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές Facebook Twitter
Ενισχύεται με ομάδες κρούσης ο Έβρος, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Σε ετοιμότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, υπάρχει πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «σφράγισμα» του Έβρου και την ενίσχυση με ομάδες κρούσης των ελληνοτουρκικών συνόρων.

  

Συγκεκριμένα, δύο ομάδες «τύπου» ΕΚΑΜ από 30 άτομα η κάθε μία, θα σαρώνουν τον Έβρο προκειμένου να εντοπίζουν και να εξαρθρώνουν κυκλώματα δουλεμπόρων και να αποτρέπουν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Η στελέχωση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα γίνει έπειτα από επιλογή συνοριοφυλάκων που προσελήφθηκαν πρόσφατα.

Οι ομάδες αυτές θα επωμιστούν τις χερσαίες και παραποτάμιες περιπολίες σε ένα μεγάλο μήκος του ποταμού και θα έχουν έδρα την Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, αντίστοιχα.

Παράλληλα, από τις αστυνομικές σχολές Διδυμοτείχου και Κομοτηνής βγήκαν οι 400 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες και από την περασμένη Δευτέρα, οι 265 σε Ορεστιάδα και 135 σε Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι έχουν περάσει στην πρακτική τους εξάσκηση, ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να αναλάβουν πλήρη υπηρεσία.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες εξάλλου, παρατηρείται αύξηση περίπου 20% στις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές από διάφορα σημεία του ποταμού.

Αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και στα νησιά, από ελληνικής πλευράς. Πρόκειται, για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε 7 νησιά, με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν πρόσφατα.

Από τους νέους συνοριοφύλακες, οι 240 θα πάνε στη Μυτιλήνη, 100 στην Κω, 98 Χίο, 40 Λέρο, 30 Σάμο, 20 Σύμη, 12 Καστελόριζο, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, αναμένεται να προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες από τους οποίους, οι 480 θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και οι 266 θα ενισχύσουν τα νησιά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM