Επίθεση με βιτριόλι: Βρέθηκαν ίχνη του οξέος στην καπαρντίνα της κατηγορούμενης

Επίθεση με βιτριόλι: Βρέθηκαν ίχνη του οξέος στην καπαρντίνα της κατηγορούμενης Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επίθεση με βιτριόλι, που σημειώθηκε τον Μάιο σε γραφεία εταιρείας στην Καλλιθέα, με θύμα μία γυναίκα 34 ετών. 

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων στα ρούχα, στο κινητό και στον φορητό υπολογιστή της γυναίκας που κατηγορείται ότι πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον της 34χρονης Ιωάννας, εντοπίστηκαν ίχνη του καυστικού υγρού στην καπαρντίνα της, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. 

Η συγκεκριμένη καμπαρντίνα είχε εντοπιστεί στο διαμέρισμά της κατηγορούμενης και είχε σταλεί για εξέταση μαζί με άλλα αντικείμενα. Το συγκεκριμένο ρούχο φέρεται να φορούσε η κατηγορούμενη 35χρονη γυναίκα κατά την ημέρα της επίθεσης. Τα αποτελέσματα δόθηκαν στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛ ΑΣ. πριν δύο ημέρες, φανερώνοντας ίχνη από το καυστικό υγρό με το οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στην υπόθεση, την ώρα που η κατηγορούμενη βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

H κατηγορούμενη συνελήφθη τον Ιούνιο και τηρώντας το δικαίωμά της στη σιωπή δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. «Η εντολέας μου, λόγω της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγίογλου.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του θύματος, είχε κάνει λόγο για πάρα πολλά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως η συγκεκριμένη γυναίκα είναι εκείνη που πραγματοποίησε την επίθεση, ενώ εκτίμησε ότι η σιωπή της αποτελεί έμμεση παραδοχή. «Η Ιωάννα δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτε, γι' αυτό και δεν πήγε ποτέ το μυαλό της στη συγκεκριμένη, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι δεν έχει με κανέναν καμία διαφορά και δεν είχε αντιμετωπίσει καμία απειλή», είχε δηλώσει ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Το ιστορικό της υπόθεσης 

Η 34χρονη Ιωάννα δέχτηκε επίθεση το πρωί της 20ης Μαΐου καθώς έμπαινε στα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα. Η δράστις της επίθεσης αιφνιδίασε την γυναίκα και της έριξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και στο σώμα. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

«Δεν ξέρω ποια μπορεί να ήταν. Δύσκολα θα μπορούσα να την αναγνωρίσω, φορούσε μάσκα. Μου ήταν άγνωστη. Με αιφνιδίασε», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε το θύμα της επίθεσης στους αστυνομικούς

Η κατηγορούμενη συνελήφθη στις 11 Ιουνίου. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απείθειας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας αξιοποίησαν «μια σειρά από λάθη της 35χρονης», πριν και μετά την επίθεση της 20ης Μαΐου, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

 

Εξιτήριο για το θύμα της επίθεσης

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθέας, η 34χρονη Ιωάννα επέστρεψε στο σπίτι της στις 14 Αυγούστου, μετά από νοσηλεία στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

«Ο πρώτος κύκλος έκλεισε. Σχεδόν τρεις μήνες και επτά χειρουργεία μετά την, εντελώς άδικη, σε βάρος μου απόπειρα ανθρωποκτονίας επιχειρείται η πρώτη έξοδός μου και πάλι στην ζωή», δήλωσε μεταξύ άλλων, μέσω του δικηγόρου της η γυναίκα που έπεσε θύμα της επίθεσης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ