Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 217 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 217 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πάνω από 200 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα για μία ακόμη ημέρα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 217 νέες περιπτώσεις τις προηγούμενες 24 ώρες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν τρεις ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας. Πλέον, τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 7.684 και οι νεκροί σε 235. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη είχε ανακοινωθεί νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς είχαν εντοπιστεί 269 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες.

Από τα 217 νέα κρούσματα, τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε ότι 28 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Αυγούστου έως σήμερα ο αριθμός των διασωληνωμένων σχεδόν τριπλασιάστηκε, από τους 10 στους 28 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με το νεότερα στοιχεία, είναι τα 68 έτη και πρόκειται για 8 γυναίκες και 20 άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Στον αντίποδα, 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 217 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες Facebook Twitter

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των 7.684 κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί έως τώρα στην Ελλάδα, το 55.3% αφορά άνδρες. Τα 1.765 κρούσματα (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.585 περιπτώσεις (46.7%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 217 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες Facebook Twitter


Τέλος, σε σχετικά με τους θανάτους που έχουν καταγραφεί έως τώρα στη χώρα μας, από τους 235 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, οι 82 (34,9%) ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM