Πλημμύρες στην Εύβοια: Από αύριο στα ταμεία των Δήμων τα 600€ για τους δικαιούχους

Πλημμύρες στην Εύβοια: Από αύριο στα ταμεία των Δήμων τα 600€ για τους δικαιούχους Facebook Twitter
0

Στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων - Μεσσαπίων θα βρίσκονται από αύριο, Παρασκευή, τα χρήματα που δικαιούνται οι πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο την Εύβοια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, που επισκέφθηκε σήμερα τη Χαλκίδα ανακοίνωσε την εκταμίευση των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για τους δύο δήμους που επλήγησαν από τη θεομηνία καθώς και την πληρωμή από αύριο Παρασκευή, της πρώτης αποζημίωσης των 600 ευρώ για τους πληγέντες.

«Όσοι έχουν στην οικογένειά τους ΑμεΑ δικαιούνται άλλα 600 ευρώ και επιπλέον 600 ευρώ δικαιούνται οι πολύτεκνοι», διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα ανακοίνωσε την ενίσχυση των δικαιούχων για οικοσκευές, από την επομένη της καταγραφής των ζημιών, για τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές (κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες), ζητώντας την επίσπευση της καταγραφής των δικαιούχων. Η αποζημίωση θα καταβληθεί αμέσως, εντός 24ωρου, από τη στιγμή που θα γίνει η καταγραφή.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι ήδη εκταμιεύθηκαν τα 1,2 εκατ. ευρώ για τους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφυέων - Μεσσαπίων για έργα που αφορούν στην αποκατάσταση της υδροδότησης και στην ανάπλαση των παραλιών και δεσμεύθηκε ότι αύριο το πρωί, στα ταμεία των δύο Δήμων θα μπουν τα κονδύλια για τα 600€, την πρώτη αποζημίωση για τις κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες που υπέστησαν ζημιές.

Η Δημάρχος Χαλκιδέων κ. Ελένη Βάκα δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για το επίδομα που μόλις ανακοινώθηκε των 600 ευρώ, ένα επίδομα που από την επαφή μου με τον κόσμο, μπορεί αν μην τους λύνει τα προβλήματα σε καμία περίπτωση, αλλά τους δίνει μία σημαντική βοήθεια άμεση. Η αμεσότητα αυτής της βοήθειας είναι μείζονος σημασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποιες καταστάσεις για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του σπιτιού τους.»

Η ίδια υπενθύμισε πως ο στόχος που έχει θέσει και ο υπουργός, είναι μέσα σε 15 ημέρες να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες από όλα τα κλιμάκια του Δήμου, να μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις για τις οικοσυσκευές και σε ένα μήνα να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.  

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ