Με την ταυτοποίηση της σορού στον Κάλαμο γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας στην Εύβοια, με οχτώ νεκρούς από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Θάλεια». 

 

Μέχρι το πρωί, είχαν επιβεβαιωθεί επτά νεκροί και ο 70χρονος που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο ήταν τυπικά αγνοούμενος. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ήταν ολονύκτιες και τελικά το πτώμα του βρέθηκε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων όπου είχε καταλήξει από τα ορμητικά νερά και μετά την ταυτοποίηση ο απολογισμός των θυμάτων της θεομηνίας αυξήθηκε στα οχτώ. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο άτομο αγνοούμενο. 

 

 

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

 

 

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα βρέφος 8 οχτώ μηνών, δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά, δύο από την περιοχή Μπούρτζι και δύο από την περιοχή Αμφιθέα.

 

Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν και αυτοκίνητα ανατράπηκαν και βούλιαξαν και τμήματα του οδικού δικτύου καταστράφηκαν. Τόνοι λάσπης και φερτών υλικών πλημμύρισαν ρέματα και ποτάμια παρασέρνοντας ζώα με την καταστροφή να παραμένει ανυπολόγιστη για την ώρα. 

 

Οι περιοχές που επλήγησαν σφοδρότερα είναι τα Πολιτικά, το Βασιλικό και τα Ψαχνά ενώ υποχώρησε και γέφυρα πάνω από τον ποταμό Λήλαντα.

 

Ψυχολόγοι στην Εύβοια

 

Το υπουργείο Υγείας έστειλε σήμερα στην Εύβοια κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Όπως ανακοινώθηκε, οι ειδικοί θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

 

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI