Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Επτά ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Επτά ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας θετικοί στον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά από 7 κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό thestival, επτά ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στη νόσο COVID-19 και μεταφέρθηκαν το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Και οι επτά φιλοξενούνταν σε οίκο ευγηρίας της συμπρωτεύουσας. Πρόκειται για πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 80 έως 92 ετών. 


Τεστ για covid-19 έγιναν σε όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους του οίκου ευγηρίας και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα και ανέρχονται σε 35. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών επιπλέον 100 ατόμων - εργαζομένων και συγγενών των «θετικών».

«Αυτή την ώρα ξανά γίνεται και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται», δήλωσε στο τοπικό GRTimes.gr, ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή», Ιωάννης Ζαγκλής.

Οι επτά που βρέθηκαν θετικοί νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στο τμήμα νοσηλείας για COVID-19. Στο ίδιο τμήμα νοσηλεύονται συνολικά 21 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε μια 82χρονη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM