Λάρισα: Επτά γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό - Και στα δύο νοσοκομεία

Λάρισα: Επτά γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό - Και στα δύο νοσοκομεία Facebook Twitter
Λάρισα: Επτά γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Ανησυχία στα νοσοκομειακά ιδρύματα στη Λάρισα καθώς ήδη επτά γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα μέχρι χθες είχαν εντοπιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δύο ειδικευόμενοι γιατροί και άλλοι δύο στο Γενικό νοσοκομείο της πόλης.

Αρχικά η ΕΡΤ μετέδωσε ότι οι γιατροί που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι πέντε και ήδη έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ιχνηλάτηση στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα αυξάνουν τον αριθμό των γιατρών σε επτά.

Συγκεκριμένα, με τα έως τώρα αποτελέσματα άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά (5 στο ΠΓΝΛ και 2 στο ΓΝΛ).

Υπενθυμίζεται ότι στη Λάρισα χθες καταγράφηκαν οκτώ συνολικά κρούσματα ενώ πέντε ακόμη άτομα νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σήμερα, πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας με θέμα το καλύτερο συντονισμό απέναντι στον κορωνοϊό.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν τόσο ο διοικητής του ΠΓΝΛ Δημήτρης Κοτσικονούρης όσο και ο νέος διοικητής του ΓΝΛ Γρηγόρης Βλαχάκης.

Στο μεταξύ έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε χθες το απόγευμα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός με τη συμμετοχή στελεχών φορέων δημόσιας υγείας, όπου και δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις για την αναχαίτιση πιθανού δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, από την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ/larisanet/onlarissa

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ