Stand up κωμικοί καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό των Αλέξανδρου Τιτκώβ - Θ.Λάλλου κατά τη σύλληψη τους από αστυνομικούς

Stand up κωμικοί καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό των Αλέξανδρου Τιτκώβ - Θ.Λάλλου κατά τη σύλληψη τους από αστυνομικούς Facebook Twitter
0

Διάσημοι Έλληνες κωμικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους στον stand up comedian Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον μουσικό Θωμά Λάλο που ξυλοκοπήθηκαν κατά τη σύλληψή τους από αξιωματικούς της αστυνομίας, μετά την αντιφασιστική διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη. 

Με αναρτήσεις τους στα social media, μεγάλα ονόματα της ελληνικής stand up σκηνής, μοιράζονται στις προσωπικές τους σελίδες την ίδια καταγγελία για ξυλοδαρμό και ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του Τιτκώβ και του Λάλου. Ο Διονύσης Ατζαράκης, ο Ηλίας Φουντούλης, ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Δημήτρης Δημόπουλος είναι μόνο μερικοί από τους κωμικούς που αναρτούν την καταγγελία ή μηνύματα συμπαράστασης, με φωτογραφίες από τη σύλληψη.

«Δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Alex Titkov και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία» σημειώνεται μεταξύ άλλων. 

Χθες (15/7) το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και...

Δημοσιεύτηκε από Lambros Fisfis στις Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
Stand up κωμικοί καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό των Αλέξανδρου Τιτκώβ - Θ.Λάλλου κατά τη σύλληψη τους από αστυνομικούς Facebook Twitter
Stand up κωμικοί καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό των Αλέξανδρου Τιτκώβ - Θ.Λάλλου κατά τη σύλληψη τους από αστυνομικούς Facebook Twitter

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα.

Τους απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στα Εξάρχεια

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Εφημερίδα των Συντακτών», μεταξύ των περιοριστικών όρων είναι και η απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, ενώ τους απαγορεύεται  να κινούνται στην περιοχή των Εξαρχείων, σε δρόμους γύρω από την Ασκληπιού, την Αλεξάνδρας και την Πατησίων. Παράλληλα τους επιβλήθηκε εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Προσοχή, κάποιες εικόνες ενδέχεται να ενοχλήσουν τους αναγνώστες

 

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε και η «Εφημερίδα των Συντακτών», αστυνομικοί φαίνεται να βάζουν βόμβα μολότοφ σε ένα σακίδιο που κρέμεται από ένα δίκυκλο, προκαλώντας σωρεία διαμαρτυριών για προσθήκη ενοχοποιητικών στοιχείων από αστυνομικούς. Η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει με ανακοίνωσή της πως «το δίκυκλο που απεικονίζεται στο βίντεο είναι υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και [...] στη μοτοσικλέτα τοποθετούνται από αστυνομικούς κατασχεθέντα αντικείμενα [...] για να μεταφερθούν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ώστε να συμπεριληφθούν ως πειστήρια στη σχηματισθείσα δικογραφία». 

 

Κατά την ΕΛ.ΑΣ «ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός - εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από την ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών, χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί συγκεκριμένος δράστης και περισυλλέχθηκε ακέραιος από το οδόστρωμα, καθώς δεν εξερράγη. Τα δύο κοντάρια χρησιμοποιήθηκαν κατά των αστυνομικών από δύο συλληφθέντες», προσθέτει, καταλήγοντας πως «άλλες αιτιάσεις σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Συνήγορος: Σε κοινωνική ομηρία οι κατηγορούμενοι

 

Η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αντωνία Λεγάκη, δήλωσε ότι «παρόλο που προσκομίσαμε βίντεο και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι κανείς τους δεν συμμετείχε σε επεισόδια, ότι την ώρα της σύλληψής τους στην οδό Πατησίων δεν συνέβαινε το παραμικρό και στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν ούτε καδρόνια ούτε πέτρες, παρόλο που οι ίδιοι οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους δεν γράφουν ότι η εκρηκτική ύλη βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά ότι περισυνελέγη από το οδόστρωμα, αποδεικνύεται ακόμη μία φορά ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά δεν είναι κουφή στα κελεύσματα της κυβέρνησης. Παράλληλα γεννάται το ερώτημα αν η επιβολή τέτοιων σκληρών περιοριστικών όρων αποσκοπεί στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και στην ποινικοποίηση οποιασδήποτε αντίστασης. Η Δικαιοσύνη συντάχθηκε απολύτως με την κυβέρνηση, παρά τη συνταγματικά προβλεπόμενη ευθύνη της να εγγυάται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των κατηγορουμένων όταν η εκτελεστική εξουσία τα παραβιάζει».

«Το να απαγορεύεται η παρουσία των κατηγορουμένων σε όλο το ιστορικό κέντρο, όπου δεν να μπορούν να εργαστούν ή να πάνε βόλτα με τους φίλους τους, τους θέτει αυτόματα σε κοινωνική ομηρία. Ο άγριος ξυλοδαρμός τους, που έχει καταγραφεί σε βίντεο, στοχεύει στη νομιμοποίηση της αστυνομικής βίας και συνιστά το κακούργημα των βασανιστηρίων», καταλήγει η κα Λεγάκη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ