Μεταναστευτικό: Συγκεντρώσεις στην Πλ. Βικτωρίας, επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Πληροφορίες για προσαγωγές

Μεταναστευτικό: Συγκεντρώσεις στην Πλ. Βικτωρίας, επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Πληροφορίες για προσαγωγές Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Λεωφόρο Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ και μετά από συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Βικτωρίας για το μεταναστευτικό - προσφυγικό. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA, ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να φτιάξει οδόφραγμα στη Λεωφόρο Πατησίων και η Ελληνική Αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών. Διαδηλωτές κατέφυγαν στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 

 


Ωστόσο, σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου στο Facebook, «το υπόλοιπο της αντιφασιστικής πορείας αποχωρούσε συντεταγμένα προς την ΑΣΟΕΕ με περιφρούρηση. Ξαφνικά αποχώρησαν τα ΜΑΤ και εφόρμησαν μηχανές της ΔΡΑΣΗΣ αναίτια. Δακρυγόνα, τουλάχιστον δυο προσαγωγές. Και ξύλο. Πολύ». 

Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει αποτυπωθεί η σύλληψη διαδηλωτών έξω από την ΑΣΟΕΕ. 

 

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή στον περιβάλλοντα χώρο και στα γύρω σημεία.

Μεταναστευτικό: Συγκεντρώσεις στην Πλ. Βικτωρίας, επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Πληροφορίες για προσαγωγές Facebook Twitter
Eurokinissi
Μεταναστευτικό: Συγκεντρώσεις στην Πλ. Βικτωρίας, επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Πληροφορίες για προσαγωγές Facebook Twitter
Eurokinissi

Συγκεντρώσεις στην Πλατεία Βικτωρίας 


Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις για το μεταναστευτικό - προσφυγικό. 

Η Χρυσή Αυγή και η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, που κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «ΟΧΙ στην γκετοποίηση - Θέλουμε να ζήσουμε με Αξιοπρέπεια», βρέθηκαν απέναντι στην αντιφασιστική συγκέντρωση υπέρ των προσφύγων, που συγκάλεσαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ και διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου κατήγγειλε ότι ενώ αρχικά η αστυνομία είχε δεσμευθεί ότι θα κρατήσει τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ μακριά από την πλατεία προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, εν τέλει μόνο μία κλούβα έμεινε για να χωρίζει τις δύο συγκεντρώσεις.

Στην πρώτη συγκέντρωση, βρέθηκαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο πρώην χρυσαυγίτης Ηλίας Κασσιδιάρης.

Μεταναστευτικό: Συγκεντρώσεις στην Πλ. Βικτωρίας, επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Πληροφορίες για προσαγωγές Facebook Twitter
Eurokinissi
Μεταναστευτικό: Συγκεντρώσεις στην Πλ. Βικτωρίας, επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Πληροφορίες για προσαγωγές Facebook Twitter
Eurokinissi

  

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν χρυσαυγίτη να απειλήσει οικογένειες με μωρά παιδιά. Ο πραγματικός κίνδυνος για την κοινωνία είναι οι ακροδεξιοί», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η σύναξη μίσους κατά μεταναστών, προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης, την Τετάρτη 15 Ιούλη, στην πλατεία Βικτωρίας, που την καλούν ρατσιστές με το προσωπείο των "επιτροπών κατοίκων" Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής είναι μια πρόκληση κατά των ελευθεριών όλων μας», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM