Ένα εντυπωσιακό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Πέμπτη, ημέρα εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, κάτοικοι και επισκέπτες στη Λέσβο.

 

Μικροί ιστιοπλόοι θα παρελάσουν στις 11:00 το πρωί με τα σκάφη τους στον εσωτερικό του λιμανιού της Μυτιλήνης, πραγματοποιώντας μία επίδειξη των ικανοτήτων τους.

 

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει sportlesvos, θα λάβουν συμμετοχή στον ιστιοπλοϊκό αγώνα με την επωνυμία «Νίκος Κουκλέλης», που διοργανώνει για δεύτερη φορά ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

 

Ο αγώνας διεξάγεται προς τιμήν του μεγάλου Λέσβιου Ιστιοπλόου, Νικόλαου Κουκλέλη (1921-1995), ο οποίος διακρίθηκε ιδιαίτερα στην Κλάση των Finn, καθώς ήταν από τους πρωτοπόρους καταμετρητές της εν λόγω Κλάσης της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF) και διετέλεσε επί σειρά ετών Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Finn (International Finn Association), η οποία τον τίμησε κηρύσσοντας τον Επίτιμο Μέλος δια βίου.

 

Πρόκειται για διασυλλογικό αγώνα, για σκάφη Optimist, με αθλητές από 7-15 ετών, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μυτιλήνη από 28 έως 31 Οκτωβρίου 2021 και στον οποίο θα συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από τους ομίλους της Χίου, την Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου-ΠΕΚΕΒ και Ναυτικό Όμιλο Καρδαμύλων Χίου.

 

Με πληροφορίες από sportlesvos