Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες για τα επεισόδια της Πέμπτης στο κέντρο

Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες για τα επεισόδια της Πέμπτης στο κέντρο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ελεύθεροι με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι εννέα κατηγορούμενοι για επεισόδια κατά την διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη Πέμπτη.

Οι κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών, οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων ανά περίπτωση αποδίδονται και εννέα πλημμελήματα, κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με ανακριτή και Εισαγγελέα να κρίνουν ότι σε έξι από αυτούς πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε επιπλέον και υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ.

Από νωρίς το πρωί τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν κατακλυστεί από δεκάδες, τουλάχιστον 500, φίλους συμφοιτητές και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων οι οποίοι υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ