Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η απότομη αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, 29 ταξιδιώτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά από τεστ στα οποία υπεβλήθησαν σήμερα, στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Σύμφωνα τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για τουρίστες από την Ρουμανία και τη Βουλγαρία. 

 

Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε πως καταγράφηκαν 50 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. Από αυτά, τα 23 είχαν εντοπιστεί κατόπιν υγειονομικών ελέγχων στις πύλες της χώρες και άλλοι τρεις ταξιδιώτες, είχαν προσέλθει αυτοβούλως για εξέταση. 

 

Λίγο αργότερα, το Μαξίμου ανακοίνωσε έκτακτη, ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα «την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας».

 

Ο ΕΟΔΥ έχει προχωρήσει στην αύξηση και την επέκταση των δειγματοληπτικών τεστ σε όλους όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης. Σύμφωνα με τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι μειωμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.