Συνθήματα ξανά στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου

Συνθήματα ξανά στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα νωρίτερα στο περιθώριο συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις που το βράδυ της Πέμπτης υπερψηφίστηκε με 187 «ναι»

Παρότι η πορεία χιλιάδων ανθρώπων από εργατικά σωματεία, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας εξελισσόταν ομαλά, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων άρχισε να πετά μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Από την ορμή των επεισοδίων δεν γλίτωσαν οι ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περίπατου, ψηλά στο ύψος της Πανεπιστημίου που γέμισαν συνθήματα με σπρέι. 

Συνθήματα ξανά στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου Facebook Twitter
EUROKINISSI
  

Συνθήματα ξανά στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου Facebook Twitter
EUROKINISSI
Συνθήματα ξανά στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου Facebook Twitter
EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες, ο δήμος καθάρισε τις αντιγκράφιτι ζαρντινιέρες μετά τα γκράφιτι αγνώστων την Τρίτη, στο περιθώριο της διαδήλωσης κατά του δρομολογούμενου νομοσχεδίου. Μάλιστα, ο Κώστας Μπακογιάννης πόσταρε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση καθαρισμού τους, διαμηνύοντας πως «όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα». 

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, υπερψηφίστηκε με 187 ψήφους το επίμαχο νομοσχέδιο στη Βουλή. Σε σύνολο 288 βουλευτών, 101 ψήφισαν κατά ενώ από την ψηφοφορία απείχαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης που διαφοροποιήθηκαν με την «κομματική γραμμή» του ΚΙΝΑΛ υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων τον ορισμό διοργανωτή για κάθε συγκέντρωση, που θα οφείλει πλέον να ενημερώνει για τη διαδήλωση την Αστυνομία, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας με πληροφορίες για την ώρα και τη διαδρομή. Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρούνται οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM