Σε Σκαραμαγκά και Σχιστό οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

Σε Σκαραμαγκά και Σχιστό οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας Facebook Twitter
Σε Σκαραμαγκά και Σχιστό προσωρινά οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας (Eurkonissi)
0

Στις δομές φιλοξενίας που βρίσκονται στον Σκαραμαγκά και το Σχιστό μεταφέρθηκαν προσωρινά απόψε πρόσφυγες που παρέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόκειται για περίπου 150 πρόσφυγες.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα στην πλατεία και παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς τους, σημειώνει ότι «αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώρίας σε προσωρινά καταλύματα, επιτιθέμενος στους αλληλέγγυους που έσπευσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση μεταφοράς έγινε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.

Ωστόσο, αναφέρει ότι χτες το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση με αλληλέγγυους, οι οποίοι αντέδρασαν σε ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να απομακρύνουν αλλοδαπούς.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 20 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM