Meteo: Προ των πυλών «μίνι καύσωνας» - Έως και 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Meteo: Προ των πυλών «μίνι καύσωνας» - Έως και 38 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένιση των ανέμων σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπει το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου, αναμένεται εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, με εντάσεις που μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τη Δευτέρα 29/06 και την Τρίτη 30/06, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Meteo: Προ των πυλών «μίνι καύσωνας» - Έως και 38 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter
Meteo: Προ των πυλών «μίνι καύσωνας» - Έως και 38 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ έως την Κυριακή

Τετάρτη 01 Ιουλίου 

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 02 Ιουλίου και Παρασκευή 03 Ιουλίου 

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 04 Ιουλίου 

Γενικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Κυριακή 05 Ιουλίου 

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στην υπόλοιπη χώρα.

Με πληροφορίες από meteo.gr/EMY

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ