«Ψυχρή λίμνη» φέρνει ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι- Το φαινόμενο που προκαλεί την αστάθεια του καιρού

«Ψυχρή λίμνη» φέρνει ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι- Το φαινόμενο που προκαλεί την αστάθεια του καιρού Facebook Twitter
0

Ο καιρός θα παρουσιάζει έντονη αστάθεια έως την Πέμπτη (25/6), με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους αλλά και χαλαζοπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή καταγράφηκαν 1.500 κεραυνοί, ενώ η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, οι οποίες έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», επισημαίνει το Μeteo, δίνοντας στη δημοσιότητα τον σχετικό χάρτη.

«Ψυχρή λίμνη» φέρνει ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι- Το φαινόμενο που προκαλεί την αστάθεια του καιρού Facebook Twitter

Αυτό, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων. Τα εντονότερα φαινόμενα- όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή- θα εκδηλωθούν κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Παράλληλα το Meteo υπενθυμίζει ότι αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η Αθήνα, σημειώνει ακόμη το Μeteo, παραθέτοντας βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχοπτώσεων με βήμα τριών ωρών για τη Δευτέρα και την Τρίτη.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM