Εξαφάνιση 10χρονης μαθήτριας: Δίωξη για βιασμό και πορνογραφία άσκησε η εισαγγελέας

Εξαφάνιση 10χρονης μαθήτριας: Δίωξη για βιασμό και πορνογραφία άσκησε η εισαγγελέας Facebook Twitter
0

Βαρύτατο κατηγορητήριο απήγγειλε η εισαγγελέας στην γυναίκα που είχε συλληφθεί ως η Νο1 ύποπτη για την απαγωγή της 10χρονης μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη

Η εισαγγελέας Γεσθημενη Χατζηπαρασίδου άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονης για τέσσερα κακουργήματα. Συγκεκριμένα, η «κοκκινομάλλα» που ξύρισε τα μαλλιά της προσπαθώντας να διαφύγει από τις αρχές, κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο , παραγωγή πορνογραφικού υλικού , έκθεση και προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Στην αστυνομία η κατηγορούμενη φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις της χωρίς να διστάσει να κάνει λόγο για «σεξουαλικές προτιμήσεις», αναφερόμενη στο ειδεχθές έγκλημα για το οποίο συνελήφθη. 

Μιλώντας χθες στο LiFO.gr, η δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, Ανθούλα Ανάσογλου εξηγούσε πως η κατηγορούμενη ήταν παλιά γειτόνισσα που γνώρισε η 10χρονη, και αυτός ήταν ο λόγος που η ανυποψίαστη μαθήτρια την είχε ακολουθήσει. 

Το χρονικό

Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης και βρέθηκε το Σάββατο το πρωί από ντόπιους που ήταν ενήμεροι για την εξαφάνισή της. Έδειχνε να μην έχει αίσθηση του χρόνου αφού, παρότι είχαν περάσει σχεδόν δύο μέρες, είπε σε μία γυναίκα ότι είχε χαθεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν αργότερα ίχνη ναρκωτικών στον οργανισμό της ανήλικης ενώ στα χέρια της είχε σημάδια από χειροπέδες. Η κα Ανάσογλου εκτιμά πως οι ψυχοτρόπες ουσίες δόθηκαν στο κορίτσι για να μην υποβάλει κάποια αντίσταση ή, στην περίπτωση που κρατείτο δέσμια σε κατοικημένη περιοχή, για να μην ακουστούν οι φωνές της.

Τι είπε η ιατροδικαστής για το «κοκτέιλ» ναρκωτικών

«Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η κ. η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα» πρόσθεσε.

Το κορίτσι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, ενώ συνεχείς είναι οι συναντήσεις του με παιδοψυχολόγους. Η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει παράλληλη έρευνα στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μαθήτριας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ