Η 27χρονη από την Ηλεία που είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από γέννα με καισαρική τομή, κατέληξε το πρωί του Σαββάτου στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. 

 

Οι οικείοι της ήλπιζαν σε ένα θαύμα, καθώς η άτυχη νεαρή γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή μετά τον τοκετό και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Όμως, το πρωί του Σαββάτου σταμάτησε η καρδιά της. Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

 

Η εντολή για την προκαταρκτική εξέταση δόθηκε έπειτα από την καταγγελία του συζύγου της 27χρονης, σύμφωνα με τον οποίο η γυναίκα ήταν απολύτως υγιής. Ο τοκετός ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου με καισαρική τομή.

 

Μία ημέρα νωρίτερα, η 27χρονη πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε προεγχειρητικό έλεγχο και σε τεστ για τον κορωνοϊό, που ήταν τελικά και η μοναδική εξέταση που της έγινε, σύμφωνα με τον σύζυγό της, επειδή είχε συσπάσεις.

 

Τελικά, η καισαρική τομή έγινε εκείνη την ημέρα και ήρθε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, όμως λίγο μετά τη γέννα η 27χρονη εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Στον σύζυγό της ο γιατρός, σύμφωνα με τον ίδιο, είπε πως η γυναίκα έπαθε ανακοπή καρδιάς και διασωληνώθηκε. Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η νεαρή γυναίκα έφυγε από τη ζωή.