Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: 6.000 - 10.000 οι ασυμπτωματικοί τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα

Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: 6.000 - 10.000 οι ασυμπτωματικοί τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τον κώδωνα του κινδύνου για νέα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες έκρουσε ο Καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η έλευση τουριστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως εξήγησε, σύμφωνα με δικούς του πρόχειρους υπολογισμούς, και αν υποθέσουμε ότι θα έρθουν 6-10 εκατομμύρια τουρίστες στην χώρα μας, τότε υπολογίζεται ότι 6.000-10.000 επισκέπτες θα είναι ασυμπτωματικοί φορείς του covid-19.

Ωστόσο, περίπου 600- 700 θα νοσήσουν με συμπτώματα κορωνοϊού, εξήγησε.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε καθησυχαστικός διευκρινίζοντας ότι το παραπάνω μέγεθος κρουσμάτων είναι αντιμετωπίσιμο από την στιγμή που οι συμπεριφορές της κοινότητας θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Η ελπίδα του να μπορούν οι χώρες να φτάσουν σε επιδημιολογικά χαρακτηριστικά ώστε να μπορούν να «ανοίξουν» τα σύνορα τους, όπως οι 29 χώρες από τις οποίες θα μπορούμε να δεχτούμε τουρίστες, υπάρχει, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Γενετικής.

Χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία πάνε αρκετά καλά, έχουμε ελπίδα και πιστεύω πως αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά θα καταφέρουν να φτάσουν σε τέτοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά ώστε να ανοίξουν, αναφέρει χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά με το δεδομένο ότι δεν υπάρχουν τεστ για την είσοδο» υπογραμμίζει και εκφράζει τις αμφιβολίες του ταυτόχρονα για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αμερική θα είναι από τις χώρες που θα καταφέρουν το παραπάνω, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη Ιουλίου.

«Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να ανοίξουμε τα σύνορα μας για χώρες στις οποίες υπάρχει ερωτηματικό όσον αφορά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά χωρίς να έχουμε τα τεστ για να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ