Στον «αέρα» τα πανηγύρια: Το νέο καθεστώς και οι αντιδράσεις

Στον «αέρα» τα πανηγύρια: Το νέο καθεστώς και οι αντιδράσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το νέο καθεστώς υπό το οποίο θα διοργανωθούν οι συναυλίες και τα πανηγύρια φέτος το καλοκαίρι λόγω του κορωνοϊού, φέρνει έντονες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς.

Σε σχεδόν έναν μήνα από τώρα, την 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι συναυλίες και πιο μετά τα πανηγύρια, όπου και εκεί θα υπάρχουν κανόνες, με βασικότερο ότι δεν θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μόνο καθιστοί, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση στον ΑΝΤ1.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι, «μπαίνουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα». Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας στις εμποροπανηγύρεις είπε ότι θα λειτουργούν με κανόνες λαϊκών αγορών. «Τα πανηγύρια, ωστόσο, θα έχουν διαφορετικούς κανόνες, που κυρίως θα γίνονται μόνο καθήμενους».

Έντονες αντιδράσεις 

 

Μεγάλο θα είναι το οικονομικό πλήγμα στις τοπικές κοινωνίες των ορεινών περιοχών της Κέρκυρας, οι οποίες δεν θα έχουν πολύ τουρισμό, σε περίπτωση που τα πανηγύρια διεξαχθούν μόνο με καθήμενους, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νησιών, Χρυσούλα Τόμπρου.

«Ο κόσμος χρειάζεται τα πανηγύρια. Δεν μπορώ να αντιληφθώ, πώς μπορεί να γίνει ένα πανηγύρι μόνο με καθήμενους. Όταν ο κόσμος δε θα μπορεί να χορέψει και να γλεντήσει και απλώς θα πάει για να φάει κάτι και να φύγει, θεωρώ ότι πανηγύρια είναι πολύ δύσκολο να γίνουν. Σίγουρα θα είναι μεγάλο το οικονομικό πλήγμα στις ορεινές και λιγότερες τουριστικές περιοχές του νησιού μας. Οι τουρίστες συμμετέχουν στα πανηγύρια και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας», αναφέρει στο ethnos.gr η κ. Τόμπρου.

Στον «αέρα» θα βρεθεί η διοργάνωση των συνολικά 22 πανηγυρών που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο νησί της Σύρου, σε περίπτωση που αποφασισθεί αυτά να γίνουν μόνο με καθήμενους, σύμφωνα με το Έθνος.

«Είναι δεδομένο ότι θα προκληθεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα στις τοπικές οικονομίες. Πανηγύρι σημαίνει βόλτα. Ο κόσμος θέλει να κινείται, να αγοράζει πράγματα, να τρώει όρθιος, να χορεύει. Διαφορετικά πανηγύρι δεν υπάρχει. Περιμένουμε να ενημερωθούμε, για το τι θα γίνει», υποστηρίζει ο ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, κ. Καρράς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλιππίδης στο Εφετείο: «Όλα έγιναν συναινετικά – Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι»

Ελλάδα / Φιλιππίδης στο Εφετείο: «Όλα έγιναν συναινετικά – Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι»

Μετωπική επίθεση στις καταγγέλλουσες και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εξαπέλυσε ο ηθοποιός ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου – Παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά αρνήθηκε κάθε πράξη βίας ή εξαναγκασμού
LIFO NEWSROOM
ΑΣΕΠ: Πρεμιέρα σήμερα για τον 2ο ηλεκτρονικό γραπτό διαγωνισμό για προσλήψεις στο δημόσιο

Ελλάδα / ΑΣΕΠ: Πρεμιέρα σήμερα για τον 2ο ηλεκτρονικό γραπτό διαγωνισμό για προσλήψεις στο δημόσιο

Συνολικά 47.410 υποψήφιοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, με την πρώτη φάση να διεξάγεται στην Αθήνα από 20 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου, και τη δεύτερη στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 27 Ιουλίου
LIFO NEWSROOM