Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν την ώρα που έβαζαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι πρώην υπουργού

Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν την ώρα που έβαζαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι πρώην υπουργού Facebook Twitter
0

Δύο νεαροί, 27 και 28 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που προσπαθούσαν να ενεργοποιήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς, σε πολυκατοικία στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει πρώην υπουργός. 

Η σύλληψη έγινε έπειτα από πολυήμερη και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο 28χρονος εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να κοιτά επίμονα πολυκατοικία της περιοχής. Εκεί, έπειτα από λίγο, ο 27χρονος άφησε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης, δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Λίγο αργότερα, ο 28χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης και συνελήφθη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα έκρηξης, απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί ναρκωτικών, αντίσταση και απείθεια.

10 προσαγωγές, έρευνες σε 4 σπίτια

Έπειτα από τη σύλληψη των δύο έγιναν έρευνες σε 4 σπίτια στο κέντρο της πόλης, στα οποία διέμεναν ο 27χρονος και ο 28χρονος, ενώ προσήχθησαν 10 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 πυροτεχνικές κατασκευές,
  • χειροβομβίδα - δακρυγόνο,
  • σφεντόνα και 3 μεταλλικά μπουλόνια,
  • πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό,
  • πτυσσόμενο μαχαίρι,
  • σπρέι πιπεριού,
  • ποσότητες κάνναβης, και
  • φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι- usb , κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM