«Ο εντολέας μου δήλωσε πως το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις είναι στο ότι δεν συνέβαλε στο να μη σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την άτυχη Ελένη», ανέφερε σήμερα ο δικηγόρος του 23χρονου Ροδίτη που μαζί με τον 21χρονο βίασαν και σκότωσαν την φοιτήτρια στην Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018. 

 

Αναφερόμενος στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη, ο συνήγορος του δράστη σχολίασε ότι η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών «δεν αφήνει ικανοποιημένο» τον πελάτη του, που μαζί με τον συνεργό του κακοποίησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα την άτυχη φοιτήτρια, ρίχνοντας το σώμα της στη θάλασσα, με την ελπίδα να εξαφανίσουν τα ίχνη

 

«Όσον αφορά την καταδίκη για ομαδικό βιασμό, η υπερασπιστική του γραμμή ήταν κάθετη, θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, όσον αφορά την ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, που εξ' αρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. Πρόκειται για ένα παιδί με διεγνωσμένη ψυχική διαταραχή. Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη», ισχυρίζεται ο συνήγορος του δράστη, στον οποίο το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. 

 

Αναφορικά με την απολογία του 23χρονου Ροδίτη, ο δικηγόρος του είπε πως «δεν είχε καμία συνέχεια, δεν μπορούσε να απαντήσει, οι απαντήσεις του ήταν κατά βάση ασυνάρτητες. Έπεσε σε αντιφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νοητική λειτουργία αυτού του ανθρώπου». 

 

«Ο κάθε νοήμων πολίτης που δεν έχει δει τις συμπεριφορές του κατηγορουμένου στην ακροαματική διαδικασία θα ήταν από την άλλη πλευρά. Εγώ είπα για προγενέστερη ψυχική διαταραχή του κατηγορουμένου». Για την άρνηση μεταμέλειας των δύο καταδικασθέντων, ο κ. Αβδελίδης τόνισε: «ο εντολέας μου, ο ίδιος συνεχώς δήλωσε, ότι το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις, είναι ότι δεν συνέβαλε ώστε να μην σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την Ελένη».

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ροδίτη βιαστή και δολοφόνου, οι δύο καταδικασθέντες δεν συνεργάστηκαν στο δικαστήριο και ο ερασιτεχνισμός τους φάνηκε από το πώς χειρίστηκαν την κατάσταση αφότου έριξαν την φοιτήτρια στη θάλασσα. 

 

«Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό τους. Δεν είχαν τον χρόνο να συμμαζέψουν τα πράγματα. Δεν έχει επίγνωση του τι ακριβώς αυτή την στιγμή είναι η μεταμέλεια. Το εξαιρετικά δασκαλεμένος συνδέεται με την έλλειψη καταλογισμού. Αυτό θα το εξετάσει ο ψυχίατρος. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καταλογισμό», είπε. 

 

 

 

«Κατανοώ ότι είναι ένα στυγερό έγκλημα, αλλά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή», ανέφερε ο δικηγόρος του τη στιγμή που γίνεται διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον Ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. 

 

«Δεν θα παύω ποτέ να λέω πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ότι και πριν και μετά το έγκλημα αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή», ανέφερε ο δικηγόρος. 

 

Σημειώνεται πως το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είχε καταλογισμό ενώ τη διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στη συνταγογράφηση φαρμάκων για τον 23χρονο Ροδίτη θα ζητήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

 

Με πληροφορίες από MEGA

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr