Στις βασικές γραμμές του σχεδίου άρσης των μέτρων περιορισμού λόγω κορωνοϊού, στον τομέα της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τα μαθήματα της Γ' Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου, ενώ μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.

 

Ωστόσο, όπως τόνισε, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό, σημειώνοντας πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη.

 

Σχετικά με Δημοτικά και νηπιαγωγεία, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά, αν και ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, «μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

 

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αύριο θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση η υπουργός Παιδείας, που βρίσκεται «σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr