Κρούσμα κορωνοϊού και σε δεύτερη δομή, στα νότια προάστια - Ένας νεκρός

Κρούσμα κορωνοϊού και σε δεύτερη δομή, στα νότια προάστια - Ένας νεκρός Facebook Twitter
0

Στη δομή των νοτίων προαστίων όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού το οποίο κατέληξε, σημαίνοντας συναγερμό και κινώντας τη διαδικασία μαζικών δειγματοληψιών αναφέρθηκε, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, χθες το βράδυ είχαμε ένα κρούσμα θετικό, το οποίο κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας στα νότια προάστια με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους. Πρόκειται για έναν από τους τέσσερις νεκρούς των τελευταίων 24 ωρών που ανακοίνωσε νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Στη δομή που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την κλινική Κασταλία, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο ίδιος, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθώς και κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε ο υφυπουργός, χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε περίπου 130 εργαζομένους ενώ σήμερα έγινε δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους.

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα των πρώτων 92 τεστ έχουν βγει αρνητικά ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς οι αρμόδιοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά και θα αποδοθούν ευθύνες στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν τηρήθηκαν, όπως θα έπρεπε, τα μέτρα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ