Χαρδαλιάς: Τουλάχιστον 28 τα κρούσματα στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Χαρδαλιάς: Τουλάχιστον 28 τα κρούσματα στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι Facebook Twitter
0

Για το συναγερμό που σήμανε σε δύο δομές υγείας στα δυτικά και νότια προάστια, μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως είπε ο υφυπουργός, χθες το βράδυ υπήρξε κρούσμα θετικό στη δομή των νοτίων προαστίων που σήμερα το πρωί  κατέληξε. Αρνητικά ήταν και τα 92 τεστ που έγιναν στους εργαζομένους. 

Ως προς τη δομή του Περιστερίου, τα κρούσματα είναι τουλάχιστον 28 - 13 τρόφιμοι, 11 εργαζόμενοι και 4 άτομα λόγω των οποίων σήμανε ο συναγερμός. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα, στεγανοποιήθηκε, έχει τεθεί τόσο επιστημονικός όσο και διοικητικός υπεύθυνος. 


Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για ακόμη μία εβδομάδα, από τις 27 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου ενώ επανέλαβε πως η άρση των μέτρων θα γίνει σε διαδοχικα και προσεκτικά σε φάσεις, όπου θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις του κορωνοϊού και κατά περίπτωση θα αίρονται ή θα επανέρχονται κάποια μέτρα.

Ως προς την Νέα Σμύρνη Λάρισας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως για καθαρά προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε πως ένα τμήμα του οικισμού και πιο συγκεκριμένα οι περιοχές όπου ανιχνεύθηκαν τα κρούσματα, θα συνεχίσουν να παραμένουν σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου. Όπως είπε, πάντως, πρόκειται για προληπτικό μέτρο καθώς και τα 115 δείγματα που ελέγχθηκαν χθες πόρτα - πόρτα, βγήκαν αρνητικά.

 
Ως προς την Ερμιονίδα και τα 177 δείγματα βγήκαν αρνητικά, άρα φαίνεται να μην έχει υπάρξει διασπορά στην περιοχή, η οποία πάντως παραμένει σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

Ο υφυπουργός σημείωσε πως αύριο ολοκληρώνεται η περίοδος αναστολής λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε όλη τη Θεσσαλία, συμπληρώνοντας πως συνεχίζονται οι έλεγχοι των εισερχόμενων πτήσεων και όσων μπαίνουν στη χώρα μας. Από τις 20/3 έως τις 20/4 έχουν εξεταστεί για κορωνοϊό οι επιβάτες 36 πτήσεων εξωτερικού, συνολικά 2.928 άτομα. Το 97,1% των τεστ βγήκε αρνητικό και μόλις το 2,19 θετικό.

Ο κ.Χαρδαλιάς επανέλαβε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά, πλην προσεκτικά, καθώς η χώρα μας θα συνεχίσει να έχει νέα κρούσματα, νοσηλείες σε νοσοκομεία και δυστυχώς νέους θανάτους. Όπως είπε «δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, πετύχαμε μικρές νίκες, έχουμε μεγάλη εμπειρία για την αντιμετώπιση της κατάσταση, ωστόσο η μεγάλη πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM