Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Τιμητικό άγημα και μπάντα στην υποδοχή

Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Τιμητικό άγημα και μπάντα στην υποδοχή Facebook Twitter
0

Την διαδικασία μεταφοράς και άφιξης του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα περιέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Mega, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, θα αναχωρήσει από την Ελλάδα «μια ειδική πτήση της Aegean με προορισμό το Τελ-Αβίβ.

Στο αεροπλάνο θα επιβαίνει «μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός και ένας βοηθός του», σημείωσε ο κ. Βλάσης. «Δεν θα αποβιβαστεί κανείς από το ελληνικό αεροπλάνο. Στο αεροδρόμιο του Ισραήλ, θα βρίσκεται αμάξι του ελληνικού προξενείου το οποίο και θα παραδώσει το Άγιος Φως στην αποστολή μας».

Η επιστροφή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα «θα περιλαμβάνει μια μικρή εκδήλωση, όπως ταιριάζει στην εποχή» δήλωσε ο υφυπουργός, λέγοντας πως θα το υποδεχθεί ο ίδιος ως εκπρόσωπος της πολιτείας, παρουσία ενός ολιγομελούς τιμητικού αγήματος και μιας μικρής μπάντας.

Η διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο, δεν θα υπάρξει διαμοιρασμός του ανά τη χώρα.

«Ενδεχομένως να μη μεταφερθεί φέτος το Άγιο Φως και να μείνει στην Αθήνα. Φοβόμαστε το συνωστισμό των πιστών, είναι κρίμα να χαθεί η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού», τόνισε ο υφυπουργός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM
Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Ελλάδα / Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Τέσσερις Τουρκάλες υποστηρίζουν ότι τις έδιωξαν από εστιατόριο στη Χίο για να καθίσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί με την οικογένειά του - Η απάντηση του Τούρκου παραγωγού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ