Κορωνοϊός - Δημοσκόπηση: Τελείωσαν τα χρήματα λέει το 24% - Υπέρ των μέτρων 8 στους 10

Κορωνοϊός - Δημοσκόπηση: Τελείωσαν τα χρήματα λέει το 24% - Υπέρ των μέτρων 8 στους 10 Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Σε ποσοστό πάνω του 80% εμφανίζονται να συμφωνούν οι πολίτες με τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Interview.

Σύμφωνα μετα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης που έγινε σε δείγμα 805 ατομών από 6-10 Απριλίου διαδικτυακά, το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (24%) αναφέρει πως τα χρήματα των νοικοκυριών τελείωσαν.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση: «Η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει τα οικονομικά των νοικοκυριών. Για τα δικά σας οικονομικά τι θα λέγατε;», οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν:

⁃ Έχω χρήματα για ακόμα έναν με δυο μήνες παραμονής στο σπίτι (32%)
⁃ Έχω χρήματα για ακόμα δυο με τρεις εβδομάδες (44%)
⁃ Έχουν τελειώσει τα χρήματα μου (24%).

Αρνητικά φέρεται να έχει επηρεάσει την ψυχολογία τού 70% η παραμονή στο σπίτι ενώ το 30% απαντά πως έχει επηρεαστεί θετικά/μάλλον θετικά.

Ωστόσο, παράλληλα, το 67% δηλώνει ότι η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει θετικά/μάλλον θετικά τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, έναντι του 33% που απαντά αρνητικά/μάλλον αρνητικά.

Θετική η αξιολόγηση της κυβέρνησης

Οι πολίτες που ρωτήθηκαν, έκριναν κατά 82% θετικά/μάλλον θετικά τις ενέργειες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας (αποφάσεις για την λήψη μέτρων, διαγγέλματα, υπουργικά συμβούλια εξ αποστάσεως, δράσεις για την στήριξη της οικονομίας κλπ.), κατά 14% αρνητικά/μάλλον αρνητικά και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 62% των πολιτών κρίνει σωστό το #Μένουμε Σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου, ενώ το 24% απαντά πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διαρκέσουν και περισσότερο εάν χρειαστεί. Το 11% τα κρίνει υπερβολικά και το 3% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 66% των ερωτηθέντων έκρινε πως το σύστημα υγείας της χώρας, σε σύγκριση με αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών «κράτησε» καλύτερα, σε σχέση με το 19% που απαντά πως «κράτησε» το ίδιο και 8% πως δεν «κράτησε».

Καφές-φαγητό έξω η πρώτη ανάγκη μετά το τέλος της καραντίνας

Στην ερώτηση «Όταν με το καλό λήξει η εφαρμογή των μέτρων, τι είναι αυτό που θα κάνετε πρώτο από όλα;», το 32% απαντά πως θα βγει έξω για καφέ/φαγητό, το 28% πως θα φροντίσει τον εαυτό του (κομμωτήριο/κουρείο/γυμναστήριο/κέντρο αισθητικής κλπ.), το 22% πως θα πάει ταξίδι/διακοπές και το 3% πως θα μεταβεί σε κατάστημα ένδυσης και υπόδησης.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 62% των πολιτών κρίνει σωστό το #Μένουμε Σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου, ενώ το 24% απαντά πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διαρκέσουν και περισσότερο εάν χρειαστεί"Δεν κατάλαβα, το 62% κρίνει λάθος το ΜενουμεΣπιτι μετά τις 27 Απριλίου;
Μην ξεχνάς ότι το 44% έχει χρήματα μόνο για 2-3 εβδομάδες... Και οι 2-3 εβδομάδες λήγουν ακριβώς τότε.Και ξέρει επίσης ότι δεν έχει να περιμένει και πολλά πράγματα από το κράτος.Πέρα από κουπόνια για τηλεκατάρτιση...
Προτείνεις δηλαδή να μείνουμε μέσα μέχρι τα μέσα Μαΐου όπως στη Γαλλία που φεύγουν γύρω στα 1500 τη μέρα ενώ εδώ έχουμε μια θα λεγε κάποιος φυσιολογική θνησιμότητα; Αν ήταν ανοιχτά όλα για την Μεγάλη Βδομάδα θα είχαμε περισσότερους θανάτους σε αυτοκινητιστικά σε σχέση με τον ιό.