Οικογένεια Βρετανών αποκλείστηκε στην Κέρκυρα λόγω κορωνοϊού - Τώρα μένουν μέσα στο βαν τους

Οικογένεια Βρετανών αποκλείστηκε στην Κέρκυρα λόγω κορωνοϊού - Τώρα μένουν μέσα στο βαν τους Facebook Twitter
1

Αποκλεισμένη στην Κέρκυρα είναι μια οικογένεια από τη Βρετανία, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή πτήσεων στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού τους βρήκε στο ελληνικό νησί.

Οι Kate και Martin Thacker μαζί με τις κόρες τους, Shannon, 12, και Phoebe, 10, δυο σκυλιά και μια γάτα ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην Ευρώπη τον Ιανουάριο. Αφού πέρασαν από Γαλλία, Ιταλία και Σλοβενία, βρέθηκαν αρχικά στην Λευκάδα και, έναν μήνα πριν την εφαρμογή του lockdown, κατέληξαν στο νησί της Κέρκυρας, όπου και παραμένουν μετά την εφαρμογή της καραντίνας.

«Πάντα αγαπούσαμε την Ελλάδα και θέλαμε να προβάλλουμε αυτή την όμορφη χώρα», λένε μιλώντας στο LiFO.gr, μιλώντας με αισιοδοξία παρά την πανδημία κορωνοϊού.  

Το ταξίδι τους ξεκίνησε αφού πούλησαν το σπίτι και βγήκαν σε διαθεσιμότητα. Τότε οι Thackers αποφάσισαν να γυρίσουν την Ευρώπη για να γνωρίσουν μια διαφορετική πλευρά της ζωής.

Όπως εξηγεί ο 39χρονος πατέρας, τα παιδιά έχουν μαζί τους βιβλία και χρησιμοποιούν εκπαιδευτικές εφαρμογές μέσω ίντερνετ για την μόρφωσή τους. Ωστόσο σπεύδει να τονίσει πως την ίδια στιγμή «βιώνουν αυτά τα μέρη από πρώτο χέρι, γνωρίζουν διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες και συναντούν πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους».

Οικογένεια Βρετανών αποκλείστηκε στην Κέρκυρα λόγω κορωνοϊού - Τώρα μένουν μέσα στο βαν τους Facebook Twitter

Η οικογένεια άρχισε να κατευθύνεται προς την Ελλάδα όταν ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, φτάνοντας στα ελληνικά νησιά, όπου ένιωσαν πως θα ήταν περισσότερο ασφαλείς.

Ο Martin Thacker, που λέει πως στο παρελθόν έκανε «μια πολύ απαιτητική δουλειά», εξηγεί πως πήραν από κοινού με την σύζυγό του την απόφαση να ταξιδέψουν, θέλοντας να κάνουν τα παιδιά τους «πιο περπατημένα», και σημειώνει πως είναι «εκπληκτικό» που περνούν χρόνο όλοι μαζί ως οικογένεια.

«Για εμάς είναι απλώς οικογενειακές στιγμές, οι εμπειρίες που έχουμε μαζί αντί να έκανε ο καθένας την ζωή του», αναφέρει.

Οικογένεια Βρετανών αποκλείστηκε στην Κέρκυρα λόγω κορωνοϊού - Τώρα μένουν μέσα στο βαν τους Facebook Twitter

Στην Κέρκυρα έχουν επιβληθεί περιορισμοί στην κυκλοφορία, ενώ έχουν κλείσει επίσης σχολεία, καφετέριες και παραλίες. Κάποια στιγμή, το βαν τους ήταν σταματημένο σε μια παραλία, την οποία έκλεισαν τελικά οι αρχές.

Έτσι αναγκάστηκαν να βρουν άλλο μέρος για να μείνουν μέχρι την άρση των περιορισμών. Gνώρισαν μια Ελληνίδα που τους πρότεινε να μείνουν στον ελαιώνα ενός φίλου, όπου βρίσκονται το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Μιλώντας στην LiFO, είπαν ότι νιώθουν ευγνώμονες προς αυτούς τους «εκπληκτικούς και ευγενικούς κατοίκους». 

«Το βαν λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, οπότε όσο έχουμε πετρέλαιο για την κουζίνα μας και φρέσκο νερό, είμαστε καλά», ανέφερε η 36χρονη μητέρα που, μαζί με τον σύζυγό της, στέλνουν την αγάπη τους, όπως μας λένε, στους υπέροχους ανθρώπους της Κέρκυρας.

Με πληροφορίες από BBC

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια