ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τσιόδρας: Νέο πειραματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού - «Το πιο αποτελεσματικό έως τώρα»

Τσιόδρας: Νέο πειραματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού - «Το πιο αποτελεσματικό έως τώρα» Facebook Twitter
0

Σε ένα νέο πειραματικό φάρμακο από Κινέζους επιστήμονες που δημιουργεί ελπίδες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού αναφέρθηκε, κατά την ημερήσια ενημέρωσή του, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας δείχνουν πρόοδο όσον αφορά ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου έναντι του κορωνοϊού που θα δοκιμαστεί για την καταπολέμηση στην πρόληψη της ίωσης από τον ιό στον άνθρωπο» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως «είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στα πειράματα που έγιναν από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα στην ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή». Ο καθηγητής έσπευσε, πάντως, να τονίσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, σχετικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό.

Έκκληση για προσοχή στις ανακοινώσεις 

«Η πατρίδα μας έχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονικές ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν σε ερευνητικές προσπάθειες για το νέο ιό. Θα περάσουν τον έλεγχο και την αξιολόγηση σύμφωνα με διεθνώς παραδεκτά κριτήρια» υπογράμμισε, με την παράκληση «να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις στο ευρύ κοινό, επιστημονικών προτάσεων ή ευρημάτων για νέες μορφές διάγνωσης ή θεραπείας πριν αυτές αξιολογηθούν με τα κριτήρια της επιστημονικής κοινότητας».

Όπως διευκρίνισε, ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Δ/ντής Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030 και Πρόεδρος στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του έστειλε επιστολή για το θέμα της έγκυρης πληροφόρησης αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM