Κορωνοϊός: 20 τα κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Κορωνοϊός: 20 τα κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» Facebook Twitter
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εξέτασε μέλη του πληρώματος (Πηγή φωτό ΕΟΔΥ)
0

Σε 20 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των μελών του πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό ένας 72χρονος ναυτικός ελβετικής εθνικότητας. Χθες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανέβηκε στο πλοίο προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος στο πλήρωμα, που αριθμεί 382 άτομα. Τελικά, 20 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Μαρτίου και δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί επέστρεψε από ταξίδι ανάμεσα στην Ισπανία και την Τουρκία. Πρόκειται για πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το οποίο τον τελευταίο μήνα ναύλωσαν Τούρκοι επιχειρηματίες. Το πλήρωμά του αποτελείται από διάφορες εθνικότητες, ανάμεσά τους και 36 Έλληνες.

Το εν λόγω πλοίο μετέφερε Τούρκους στο Καντίθ της Ισπανίας, προκειμένου να μετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου. Όμως, λόγω του κορωνοϊού οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και έτσι το πλοίο επέστρεψε. Στην Τουρκία δεν του επέτρεψαν να δέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και έτσι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έπλευσε προς τον Πειραιά, όπου επίσης του απαγορεύθηκε να δέσει.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ