Πειραιάς: Θετικός στον κορωνοϊό ναυτικός σε πλοίο με πλήρωμα 382 ατόμων

Πειραιάς: Θετικός στον κορωνοϊό ναυτικός σε πλοίο με πλήρωμα 382 ατόμων Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά, από τις 21 Μαρτίου.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε 72χρονος ναυτικός ελβετικής εθνικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Άλλα δύο μέλη του πληρώματος, που αριθμεί συνολικά 382 άτομα, εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα και έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να ανέβει στο πλοίο για να υποβάλει σε τεστ το πλήρωμα που αποτελείται από άτομα 13 εθνικοτήτων, ανάμεσά τους και 36 Έλληνες ναυτικοί. Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής του πληρώματος, ενώ εξομαλύνονται τα προβλήματα αναφορικά με την τροφοδοσία.

Το πλοίο, ελληνικών συμφερόντων, είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Είχε ναύλωση για την Ισπανία, κάτι που δεν συνεχίστηκε λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, έτσι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
72χρονος ναυτικός ελβετικής υπηκοότητας....Λίγο σούρεαλ μου ακούγεται.Αξίζει να το ψάξετε...Ο παππούς μου ταξίδευε συνταξιούχος στα 70 του, αλλά ηταν έλληνας και πήγαινε με "ανασφάλιστα".... Εδώ κάτι δεν κολλάει...