Θετική στον κορωνοϊό γυναίκα από το κέντρο φιλοξενίας της Ριτσώνας που γέννησε στο «Αλεξάνδρα»

Θετική στον κορωνοϊό γυναίκα από το κέντρο φιλοξενίας της Ριτσώνας που γέννησε στο «Αλεξάνδρα» Facebook Twitter
0

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια νεαρή γυναίκα που διέμενε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο LiFO.gr, η γυναίκα, η οποία γέννησε με καισαρική τομή, παρουσίασε πυρετό μετά τη γέννα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για το βρέφος.

Στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού και εξετάζεται το εάν η γυναίκα κόλλησε τον ιό στη δομή ή μετά τη μετάβασή της στο νοσοκομείο. Στη δομή της Ριτσώνας έχουν δημιουργηθεί χώροι υγειονομικής απομόνωσης για την παραμονή εκεί τυχόν ύποπτων κρουσμάτων.

Η μητέρα ενημέρωσε τους γιατρούς ότι ο σύζυγός της είχε παρουσιάσει δύσπνοια και είχε επισκεφτεί το «Αττικόν» νοσοκομείο. Γι' αυτόν τον λόγο οι γιατροί στο Αλεξάνδρας την υπέβαλαν στο ειδικό τεστ για την ανίχνευση κορωνοϊού.

Το δείγμα βγήκε θετικό και πλέον η νεαρή μητέρα νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα» δήλωσε πηγή του νοσοκομείου στο LiFO.

Παράλληλα, σε καραντίνα έχουν μπει και εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με την έγκυο, καθώς, κατά την είσοδό της στο νοσοκομείο, δεν ήταν γνωστό  ότι νοσούσε από κορωνοϊό.

Επειδή, δε, είχε εισαχθεί σε θάλαμο μαζί με άλλες γυναίκες ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες για την ανίχνευση του ιού και στις υπόλοιπες εγκύους με τις οποίες ενδεχομένως ήρθε σε επαφή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και ο σύζυγός της βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ αυτό που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές είναι το γεγονός ότι η γυναίκα τον τελευταίο μήνα, ζούσε με την οικογένειά της στο hot spot της Ριτσώνας, όπου φιλοξενούνται περίπου 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ