Συνελήφθη ο αυτοαποκαλούμενος «αναρχικός πρόσφυγας» που ζητούσε να οπλιστούν οι μετανάστες στον Έβρο

Συνελήφθη ο αυτοαποκαλούμενος «αναρχικός πρόσφυγας» που ζητούσε να οπλιστούν οι μετανάστες στον Έβρο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
3

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο αυτοαποκαλούμενος «αναρχικός πρόσφυγας» από το Ιράν που ζητούσε να οπλιστούν οι μετανάστες στον Έβρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ιρανός καλούσε μετανάστες και πολίτες σε ένοπλη εξέγερση προκειμένου να βοηθήσουν τους μετανάστες στα σύνορα του Έβρου να περάσουν στην Ελλάδα. «Οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες» έγραφε σε κείμενό του που είχε δει το φως της δημοσιότητας στα social media και σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Στο κείμενό του περιέγραφε επίσης πώς έφτασε στην Ελλάδα και σημείωνε πως «εμείς, οι μετανάστες, που βρισκόμαστε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι και πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους ντόπιους ενάντια σε ό,τι συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας».

Η Αντιτρομοκρατική τον εντόπισε την Κυριακή στην Κυψέλη και τον συνέλαβε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως διατηρούσε σχέσεις με καταζητούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Το αδίκημά του χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα, εμπίπτει όμως στον αντιτρομοκρατικό νόμο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Συνελήφθη «αναρχικός πρόσφυγας» που ζητούσε να οπλιστούν οι μετανάστες στον Έβρο Πηγή: www.lifo.grΤο χέρι που σε ταίζει δεν το δαγκώνεις.Με λίγα λόγια η Ελλάδα προσέφερε άσυλο σε αυτόν τον περίεργο και αυτός ανταποδίδει έτσι;Στο καλό...
Αυτά να τα δουν όσοι μας ζητούν να ανοίξουμε τα σύνορα θεωρώντας πως ένας μετανάστης είναι de facto καλός άνθρωπος και δε χρειαζόμαστε ελέγχους. Κακά τα ψέματα, ακόμα και σύμφωνα με διεθνείς κανονισμούς, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πρόσφυγες, αφού η Τουρκία είναι η πρώτη ασφαλής χώρα στην οποία καταφεύγουν. Οπότε μη χρησιμοποιούμε ελαφρά τη καρδία όρους που δε γνωρίζουμε καν.