Γεωργιάδης: Φέτος δεν θα υπάρξει έξοδος του Πάσχα - Θα έχουμε σίγουρα καραντίνα

Γεωργιάδης: Φέτος δεν θα υπάρξει έξοδος του Πάσχα - Θα έχουμε σίγουρα καραντίνα Facebook Twitter
Πάσχα στη Μύκονο... Φωτ.: Αλέξανδρος Διακοσάββας/ LIFO
1

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε κάθε πιθανότητα να υπάρξει φέτος «πασχαλινή έξοδος» εκδρομέων, την ίδια ώρα που οι αρχές περιμένουν κορύφωση της πανδημίας κορωνοϊού στην χώρα μας από τα μέσα Απριλίου.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  Πρόσθεσε δε ότι την Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς, ώστε να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Όπως είπε ο υπουργός, θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα πιο πολλά κρούσματα και κάλεσε τους πολίτες «να κάνουν υπομονή» έναν μήνα.

Το υπουργείο θα πληρώσει τόκους δανείων

 

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πρόγραμμα για την πληρωμή των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων όλων των πληττόμενων κλάδων για τους επόμενους μήνες. Οι τόκοι θα καταβληθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης και το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες για τους πληττόμενους κλάδους, ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «το δάνειό τους θα τους απασχολήσει ξανά από Οκτώβριο».

Ενίσχυση των επιστημόνων

Κλείνοντας, ο υπουργός επιβεβαίωσε πως κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει επιστήμονες στους δικαιούχους των 800 ευρώ. Για τις αντιδράσεις σχετικά με τα 600 ευρώ της τηλεκατάρτησης, σχολίασε ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξηγήσει ότι θα δοθούν άμεσα στους δικαιούχους και πως δεν ήταν υποτιμητικό για τους επιστήμονες, αλλά επιλέχθηκε για να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι. «Αυτή η η κρίση θα έχει χαρακτήρα μαραθωνίου, όχι 100 μέτρων. Αν ξοδέψουμε όλες μας τις δυνάμεις τώρα δεν θα τις έχουμε μετά όταν χρειαστούν».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια