Στα χέρια του εισαγγελέα Πατρών βρίσκεται η υπόθεση της τέλεσης λειτουργίας σε κεντρική εκκλησία της Πάτρας στις 25 Μαρτίου.

 

Ειδικότερα, μετά τη δημοσιοποίηση τηλεοπτικού υλικού μέσα από τον ιερό ναό από τον ιστότοπο «Patrastv», όπου φαίνεται να τελείται θεία λειτουργία, παρουσία μικρού αριθμού πιστών, η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και σχημάτισε δικογραφία. Η συγκεκριμένη δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με την άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η μητρόπολη Πατρών.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, παρά την απαγόρευση των λειτουργιών, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πάτρα λειτούργησε κανονικά. Σύμφωνα με το dete.gr, οι πόρτες της εκκλησίας ήταν ανοιχτές για τον όρθρο και μέσα υπήρχαν περίπου 30 πιστοί. Ο δημοσιογράφος που μπήκε με την κάμερα μέσα στην εκκλησία εμποδίστηκε από πιστούς. Η λειτουργία διεκόπη.

 

 

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την καταγραφή του περιστατικού αστυνομικοί θα πραγματοποιούν περιπολίες το πρωί της προσεχούς Κυριακής έξω από τον συγκεκριμένο ιερό ναό και σε περίπτωση που τελεσθεί θεία λειτουργία θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ