Κορωνοϊός: Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου - Η πρώτη σύλληψη για παραβίαση των μέτρων

Κορωνοϊός: Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου - Η πρώτη σύλληψη για παραβίαση των μέτρων Facebook Twitter
6

Στην πρώτη σύλληψη για παραβίαση των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη στα Ιωάννινα, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης διότι δεν τήρησε τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό και έκανε μάθημα.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της κυβέρνησης από την Τετάρτη και για τουλάχιστον 14 ημέρες έκλεισαν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα - νηπιαγωγεία, σχολεία, ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια της χώρας- ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού ενώ αποφασίστηκε να κλείσουν επίσης φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Παράλληλα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας ζήτησε άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μαύρος ΓάτοςΥπάρχουν το 2020 ΑΚΟΜΗ γονείς με στόχο "να μπουν στο μάτι" των γνωστών τους ; Τόσο κομπλεξικοί, ώστε να θυσιάζουν και την ζωή των δικών τους γονιών, αφού αυτοί "θα την πληρώσουν" τελικά από το ϊό ;Αν ναι, βρήκαμε άλλη μία εξήγηση γιατί ψηφίσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 2015. Όλοι οι κομπλεξικοί στον ΣΥΡΙΖΑ, "να την βγούμε αγωνιστικά" στον γείτονα με τον γιατρό γιο και την μηχανικό κόρη !Τα γράφω αυτά, γιατί βλέπω 16 άλλους να εγκρίνουν την ανάλυσή σας.
Αυτό απόρεσα και εγώ. Είναι οι ίδιοι που τώρα ρίχνουν κατάρες για το κλείσιμο των καφέ. Καλά του έκαναν όμως οι αστυνομικοί διότι αν τον άφηναν, θα έπαιρναν θάρρος και τίποτα άλλοι ιδιοκτήτες. Η τοπική ένωση Ιωαννίνων πάντως επίσης στράφηκε εναντίον του συγκεκριμένου που έσπασε την απαγόρευση. Ας τους έκανε μέσω skype αν ήταν τόσο απόλυτη ανάγκη (που δεν ήταν)...
Επειδή ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου είναι ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ εκτός από επιχειρηματίας, θα ευχόμουν σαν πολίτης ο δικαστής να εξαντλήσει την αυστηρότητά του (ελπίζω να ισχύει το αυτόφωρο)..