ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κλήτευση της Τουλουπάκη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis

Κλήτευση της Τουλουπάκη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis

Οι κλήσεις εστάλησαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. Όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Καθημερινή», και οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για το τέλος του μήνα, προκειμένου να καταθέσουν σχετικά υπομνήματα.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτά της κατάχρησης εξουσίας (κακούργημα) και παράβασης καθήκοντος. Παράλληλα ερευνώνται για ενδεχόμενη παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου και σύσταση συμμορίας (πλημμελήματα), με βάση τις μηνύσεις πολιτικών που τους κατηγορούσαν ότι είχαν στραφεί εναντίον τους χωρίς στοιχεία, με στόχο την ενοχοποίησή τους.

Την ίδια ώρα, τα μέλη της προανακριτκής επιτροπής ετοιμάζουν συμπληρωματική πρόταση προς την Ολομέλεια της Βουλής, για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σύμφωνα με πρόσφατη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, η προανακριτική έχει αρμοδιότητα να παραπέμψει σε Ειδικό Δικαστήριο όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα αλλά και τυχόν συνεργούς - συμμέτοχους.

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Νομίζω ότι η αίσθηση που υπάρχει στον μέσο πολίτη, είναι ότι η τελική κατάληξη για τον ρόλο της κ. Τουλουπάκη, θα σημαδέψει θεσμικά - θετικά ή αρνητικά - και για πολλά χρόνια, την αξιοπιστία, την ανεξαρτησία και τελικά το κύρος ή μη της Ελληνικής Δικαιοσύνης.