Κλειστά παρέμειναν σήμερα με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων, δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, προκειμένου να γίνει απολύμανση στους χώρους λόγω κοροναϊού.

 

Η απόφαση πάρθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν εργασίες στα κτίρια από ειδικά συνεργεία απολύμανσης.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του anagnostis.org, οι φήμες ότι ο δήμος προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση επειδή υπήρξαν υποψίες για κρούσμα κορονοϊού είναι αναληθείς.

 

Μάλιστα, η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Μαρία Ράλλη, διευκρίνισε ότι η απόφαση του δημάρχου ελήφθη αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους και δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα ή υποψία κρούσματος κοροναϊού, στην περιοχή.

 

 

 

 

 

Η απολύμανση θα συνεχιστεί σε γυμνάσια, λύκεια αλλά και σε όλα τα κτίρια του δήμου, όπως δήλωσε η κ. Ράλλη.

 

Η απόφαση του δημάρχου ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

«Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για προληπτικούς λόγους.

 

Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, νηπιαγωγεία , δημοτικά ,γυμνάσια , λύκεια από εξειδικευμένα συνεργεία.

 

Η ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής θα είναι στο επίκεντρο του επόμενου τριημέρου και όχι μόνο.

 

Η ενημέρωση των πολιτών θα είναι συνεχής».