Μετά και την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του μετρό για λήψη μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση.

 

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

 

Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, σε πρώτη φάση σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

 

Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ