Κικίλιας: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα, θα επαναπατριστούν

Κικίλιας: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα, θα επαναπατριστούν Facebook Twitter
Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο που ειναι σε καραντίνα (Πηγή φωτό EPA)
0

Δύο Έλληνες βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο το οποίο είναι σε καραντίνα στην Ιαπωνία, λόγω του νέου κοροναϊού και θα επαναπατριστούν δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Υπάρχουν δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο. Ήδη οργανώνουμε επιχείρηση επαναπατρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών. Η επιχείρηση ενδεχομένως να γίνει την άλλη εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΪ. Το Σάββατο, σε δηλώσεις της στο Open, Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος που είναι εγκλωβισμένη στο κρουαζιερόπλοιο με τη σύζυγό της περιέγραψε την καμπίνα τους ως «φυλακή». 

Ο υπουργός Υγείας δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους δύο Έλληνες που είναι στο κρουαζιερόπλοιο. «Ισχύουν τα προσωπικά δεδομένα, δεν θα αποκαλύψω τίποτα για την ταυτότητά τους», είπε ο κ. Κικίλιας.

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess είναι σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα. Ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν 70 νέα κρούσματα κοροναϊού στο κρουαζιερόπλοιο.

Στο πλοίο επιβαίνουν 3.711 άνθρωποι και έχουν εντοπιστεί συνολικά έως τώρα 355 κρούσματα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός Κίνας. Σε εξετάσεις έχουν υποβληθεί οι 1.219 από τους επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο και όσοι διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό μεταφέρονται σε νοσοκομείο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM